Veličković: Bivši aminovali ENORMNO poskupljenje hrane

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 13:58

Direktor ZC u Vranju Dragan Veličković rekao je u ponedeljak da će ustanova zatražiti raskid ugovora sa firmom „Bluberry farm“ iz Trgovišta i raspisivanje nove javne nabavke za snabdevanje hranom.

Veličković: Nismo krivi što nema para za hranu FOTO: D. Ristić/OK Radio Veličković: Nismo krivi što nema para za hranu FOTO: D. Ristić/OK Radio

Veličković je ovo najavio na konferenciji za novinare nakon što je jedan od dobavljača, „Bluberry farm“ iz Trgovišta, saopštio da prekida sa isporukama hrane ZC-u zbog neizmirivanja računa.

Veličković navodi da je „Bluberry farm“ prošlog avgusta dobila na tenderu posao snabdevanja hranom ZC u Vranju i da su oni svoje obaveze ispoštovali.

- Međutim, prethodno rukovodstvo im nije uplatilo ništa, a aktuelno, sa mnom na čelu, platilo je dva računa i tražilo je plaćanje asignacijom dobavljaču u još dva navrata.

Ja sam u novembru prošle godine potpisao dve asignacije na iznos od ukupno 402.000 dinara.

RFZO-u smo poslali urgencije za plaćanje još dve asignacije u iznosu od 200.000 i 540.000 dinara, kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje hranom.

Zahtevi su nam vraćeni sa obrazloženjem da su sredstva za ove namene potrošena, a mi nismo krivi zbog tog
a – tvrdi Veličković.

Prema njegovim rečima, više je faktora koji su doveli do krize u snabdevanju hranom vranjske zdravstvene ustanove.

Jedan od njih je to što je aneksom od 5. oktobra prošle godine smanjen iznos za finansiranje troškova ishrane bolesnika sa blizu 26 miliona na 18 miliona dinara.

- Mi smo u startu ušli u minus, što je teško nadoknadivo.

Drugo, u međuvremenu, dobavljači su aneksima ugovora povećali cene, što je vrlo bitno i čudno, a bivše rukovodstvo je potpisalo te anekse.

To je dovelo do veće potrošnje novca od predviđenog i mi smo pri ZC formirali komisiju koja to treba da ispita
– rekao je Veličković.

Ilustrujući nelogičnost u povećanju cena, on navodi da je kilogram karfiola sa 11 dinara poskupeo na čak 240 dinara.

Veličković kaže da je ZC zatražio vraćanje cena na pređašnji nivo, jer je to povećanje bilo bez osnova.

- Međutim, firma „Bluberry farm“ u dva navrata ne prima našu zvaničnu poštu.

Oni su nam poslali upozorenje u četvrtak i mi smo ih pozvali na dogovor.

Ukoliko do njega ne dođe, zahtevaćemo od Uprave za javne nabavke novu javnu nabavku za snabdevanje hranom, na kojoj ćemo tražiti novog dobavljača
- najavljuje direktor

Prema njegovim rečima, neistina je da pacijenti u ZC gladuju, jer zaliha hrane ima za još dvadesetk dana, što bi bilo dovoljno do realizacije sledeće javne nabavke, koja bi trebalo da se realizuje po skraćenom postupku.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: