Veran Matić: Nasilje prema OK Radiju ujedinilo medije i institucije, to je primer dobre prakse

Lokalne vesti - Petak 17.06.2022 - 18:40

Nasilje prema OK radiju, zaposlenima i vlasnici ove medijske kuće, na veoma pozitivan način je ujedinilo medijsku zajednicu i institucije sistema, objavio je danas predsednik ANEM-a i Stalne radne grupe za bezbenost novinara, Veran Matić.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Ovo jedinstvo medija i institucija je izvedeno u toj meri da je praktično, za sada moguće govoriti o primeru dobre prakse, piše Veran Matić za portal Javni servis.

Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara čine predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, MUPa i svih udruženja novinara i asocijacija medija.

Posle pretnji i napada na prostorije OK radija u Vranju, posetili smo Vranje, razgovarali sa koleginicama i kolegama u OK radiju, ali i svim novinarima i predstavnicima tamošnjih medija, sa  predstavnicima lokalne samouprave, tužilašta i policije.

Iako je mnogima izgledalo da će to biti još jedno nasilje, koje bi moglo  da prođe nekažnjeno, saradnja je proizvela vrlo efikasnu aktivnost, svih nadležnih uz podršku medija.

Kompletan tekst možete pročitati na javniservis.net

javniservis.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: