Vlada proglasila ELEMENTARNU NEPOGODU u Vranju

Lokalne vesti - Petak 22.01.2021 - 09:52

Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju elementarne nepogode u 20 opština na teritoriji Republike, gde su, usled obilnih kiša i padavina, stradali brojni objekti i infrastruktura.

Vlada šalje i pomoć za obnovu FOTO: OK Radio Vlada šalje i pomoć za obnovu FOTO: OK Radio
Stanje elementarne nepogode proglašeno je u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Vranju, Bujanovcu, Žitorađi, Doljevcu, Dimitrovgradu, Vlasotincu, Gadžinom Hanu, Vladičinom Hanu, Medveđi, Kuršumliji, Beloj Palanki, Babušnici, Bojniku, Prijepolju, Tutinu, Prokuplju i Crnoj Travi, saopšteno je iz Vlade.
 
Tom odlukom biće pokrenut mehanizam Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za upućivanje pomoći za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, objekata javne namene u javnoj svojini i infrastrukture.
 
Vlada je obezbedila i 600 miliona dinara za obnovu komunalne infrastrukture i vodotokova oštećenih u poplavama u junu prošle godine, koja će biti distribuirana preko jedinica lokalne samouprave.
 
Kako se ističe, neophodno je u što kraćem roku uputiti sredstva za saniranje štete, s obzirom da je poplavni talas naneo ozbiljna oštećenja na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži
 
Takođe su oštećeni i uništeni mostovi i pokrenuta klizišta na putnim pravcima, što je prouzrokovalo poremećaj ili prekid saobraćaja.
 
Vlada Srbije usvojila je set uredbi iz oblasti privrede za 2021. godinu kojima se podstiče regionalni i lokalni razvoj, preduzetništvo kroz razvojne projekte i utvrđuje Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme.
 
Usvojeni su i programi podrške akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i utvrđen Program standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike, koji se realizuju preko tih razvojnih agencija.
 
Na sednici je usvojen i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2021. godini, kao i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade.
 
Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o socijalnoj karti, koji treba da omogući pravedniju raspodelu novca za socijalno najugroženije grupe i uspostavi bolju kontrola socijalnih davanja.
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: