Vladika Pahomije uz patrijarha na proslavi Eparhije bihaćko-petrovačke

Lokalne vesti - Nedelja 19.06.2022 - 00:37

Srpski patrijarh Porfirije doputovao je u Eparhiju bihaćko-petrovačku, gde će prisustvovati obeležavanju 30 godina postojanja te eparhije.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Patrijarha Porfirija je isped hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu dočekao episkop bihaćko-petrovački Sergije sa sveštenstvom i vernim narodom, saopšteno je iz SPC.

Svečanom činu doksologije i večernjem bogosluženju molitveno su prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi vranjski Pahomije, mileševski Atanasije, gornjokarlovački Gerasim, buenosajreski i južnoamerički Kirilo i mohački Damaskin.

Patrijarh će u nedelju, kada se obeležava 30 godina postojanja Eparhije bihaćko-petrovačke, u manastiru Glogovcu, prisustvovati 30. tradicionalnom Janjskom saboru.

Sabor će početi svetom Liturgijom sa početkom u 9 časova uz sasluženje arhijereja, sveštenstva i monaštva iz više eparhija Srpske pravoslavne crkve.

OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: