Vodovod nastavlja zamenu azbestnih cevi

Lokalne vesti - Nedelja 06.03.2016 - 11:32

Zamena zastarelih azbestno-cementnih cevi u vodovodnoj mreži u Vranju biće nastavljena u drugoj polovini marta, a radove će izvoditi begradska firma „Beonant“, najavio je direktor Vodovoda Vene Zdravković.

Radovi će trajati šest meseci; Foto: D. Ristić Radovi će trajati šest meseci; Foto: D. Ristić

Nakon sprovedenog tendera, potpisan je ugovor sa preduzećem „Beonant“ o zameni 4.865 metara cevi na magistralnim vodovima, a ova, druga faza radova će trajati najviše šest meseci.

- Ne samo da će biti izvršena zamena cementno-azbestnih cevi savremenim, polipropilenskim cevima, već će biti povećan i njihov prečnik, tako da ćemo dobiti na kvalitetu same instalacije i povećaćemo propusnu moć mreže – rekao je Zdravković.

Vrednost potpisanog ugovora je oko 815.000 evra, a ovaj paket je deo ugovora sa nemačkom razvojnom KFW bankom, kojim veći deo finansira ova banka, a manji će biti otplaćen kroz višegodišnji kredit.

Najduža partija cevi za zamenu je u ulici Partizanski put i iznosi 1.724 metra, a slede ulice Hristijana Karpoša i Aleksandra Mladenovića u dužini od 619 metara.

Slede ulice Ćipre Stankovića, Filipa Kljajića, Đure Đakovića, Hilandarska, 10. Udarne brigade, Prizrenska i delovi ulica Pariske komune i Esperanto.

Povećanjem propusne moći mreže povećaće se ukupni kvalitet vodosnabdevanja, a nakon zamene cevi više ne bi trebalo da bude problema u drugoj visinskoj zoni, u kojoj tokom leta stalno dolazi do smanjenja pritiska.

- Da se ne bi desila priča kao sa prethodnm izvođačem,“Milenijumom“, od firme „Beonant“ smo tražili da se svaka ulica po izvođenju radova vrati u prvobitno stanje, što će kontrolisati „Vodovod“ kao nadzorni organ – najavljuje Zdravković.


On je najavio da će „Vodovod“ o svom trošku vršiti i zamenu individualnih priključaka potrošača.

- Apelujem na građane da izmire svoja dugovanja po bilo kom osnovu, jer u protivnom njima nećemo izvršiti zamenu priključaka, odnosno oni će ostati priključeni na staru mrežu, koja će u dogledno vreme biti isključena – kaže Zdravković.

Ukupna distributivna vodovodna mreža na teritoriji grade duga je 350 kilometara, a polovinu od toga čine zastarele cevi.

Do kraja godine bi trebalo da se nastavi sa trećom fazom radova, u dužini od još 5 kilometara, najavio je direktor „Vodovoda“ Vene Zdravković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: