VOJSKA otvara svoja vrata u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 13.09.2017 - 12:05

U petak, 15. septembra, u kasarni „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju biće organizovano druženje vojnika i starešina 4. brigade Kopnene vojske sa građanima u akciji „Otvoreni dan“.

Najmlađi su najčešći posetioci Najmlađi su najčešći posetioci "Otvorenog dana" FOTO: D. Ristić/ OK Radio

Komanda 4. brigade Kopnene vojske uvek je nastojala da bude u kontaktu sa građanima grada Vranja, stoji u najavi ovog događaja.

- Cilj ovih susreta je stalni kontakt sa osnovcima, srednjoškolcima i građanima i upoznavanje sa tehnikom i vojnicima kasarne u kojoj i rade pripadnici 4.brigade Kopnene vojske koji nastavljaju tradicije Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog srpske vojske i 78.motorizovane brigade Vojske Srbije.

Vranjanci i građani Pčinjskog okruga, a posebno deca i učenici osnovci i srednjoškolci imaće priliku da uživaju u odličnoj organizaciji rada i vojnim veštinama
– stoji u saopštenju 4. brigade.

Ova tradicija je započeta 2007. godine, kada je ova kasarna kao prva u zemlji otvorila svoja vrata za građane, a primer vranjske brigade od tada su sledile i druge jedinice Vojske Srbije.

Akciju „Otvoreni dan“ inicirao je tadašnji komandant 78. motorizovane brigade, pukovnik Milosav Simović.

Svake godine kasarnu „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ poseti oko 3.000 ljudi iz celog Pčinjskog okruga, a do sada je kroz otvorene kapije vranjskog garnizona prošlo blizu 50.000 ljudi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: