VRANJANKE umesile najlepši SLAVSKI KOLAČ u Srbiji!

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.11.2016 - 09:32

Učenice Poljoprivredne škole „Stevan Sinđelić“ iz Vranja Anastasija Mitić, Jovana Ljubić i Jovana Ristić osvojile su prvo mesto na takmičenju za najlepše umešen slavski kolač u Srbiji.

Pobednička ekipa se odmah pohvalila na FB-u Pobednička ekipa se odmah pohvalila na FB-u

Njih tri su predvođene profesorima Zoricom Mitrović i Srboljubom Mitićem, učestvovale na manifestaciji „Pekarski dani“ koja je održana u Aleksincu, a u okviru koje su postojale tri kategorije takmičara, i to iz osnovnih, srednjih škola i kategorije građanstva.

Profesorka Mitrović kaže da je Poljoprivredna škola pobedila u kategoriji građanstva, što praktično znači da je tim iz Vranja apsolutni pobednik takmičenja.

- Naš kolač je privukao veliku pažnju svih prisutnih.  Za njegovu pripremu bilo je potrebno oko sedam sati rada i veliko strpljenje prilikom ukrašavanja.

Testo je bez kvasca, zbog toga i kolač može toliko dugo da „stoji“, prilikom ukrašavanja, a da testo ne naraste
- pojašnjava Mitrovićeva.

Ona dodaje i da su ekipu iz Vranja pre odlaska u Aleksinac pratile različite prepreke, ali su oni ipak stigli na takmičenje, i odneli pobedu.

- Kombi nam je prokišnjavao, pokvario se i auto kojim je trebalo da idemo, na kraju nam je majstor, koji je popravljao naš auto, pozajmio svoj da odemo u Aleksinac.

Kasnili smo, čekalo se na nas da krene manifestacija, ali smo nekako uspeli da stignemo  u Aleksinac.

Propozicije su takve da  je kolač morao da ima detalje kao što su krst, pečat, burence, krug.

Pored ovih obaveznih detalja, mogao je da ima grozd, cvet, pile ili neke druge detalje
- navodi Mitrovićeva.

U Poljoprivrednoj školi kažu da im je ovaj uspeh utoliko draži jer su za njihov kolač glasali posetioci, kako iz Srbije, tako i gosti iz inostranstva.

- Bilo je reči da će domaćini biti lokal patriote i glasati za svoje izložbene kolače, no međutim svi su glasali za nas.

Kolač je privukao veliku pažnju svih, mnogi su prilazili da ga dodirnu, pogledaju, fotografišu i da pitaju za savet kako da ga urade
-  kaže Mitrovićeva.

Inače, ovakve praktične aktivnosti u Poljoprivrednoj školi sprovode se u okviru prehrambene sekcije, u kojoj učestvuju deca iz svih razreda.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: