Vranje domaćin naučnog skupa BIBLIONET 2020

Lokalne vesti - Petak 04.09.2020 - 14:27

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, sastala se danas sa predstavnicima Organizacionog odbora Biblioneta, 14. godišnjeg stručno – naučnog skupa Zajednice matičnih biblioteka Srbije, koji će prvi put biti održan u Vranju.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Poželevši im dobrodošlicu u gradsku kuću, zamenica gradonačelnika istakla je da je našem gradu velika čast da bude domaćin ovakvog skupa.
 
- Grad će pružiti punu podršku u organizovanju 14. Biblioneta.
 
Nadam se da nas epidemiološka situacija neće sprečiti da održimo ovaj važan stručno
- naučni skup
- naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.
 
Dr Dragana Milunović - zamenik upravnika i rukovodilac Sektora za bibliotečko-informacionu delatnost istakla je da je Zajednica matičnih biblioteka Srbije zapravo udruženje direktora svih matičnih biblioteka Srbije, njih 30.

Suština postojanja Zajednice je razvoj bibliotekarstva u Srbiji, pre svega širenje i nadograđivanje struke kroz mrežu javnih biblioteka.

Svake godine skup se održava u drugom mestu, sa drugom temom. Podela organizacije ogleda se u tome da je Zajednica zadužena za programski deo skupa, a  domaćin, biblioteka i lokalna samouprava imaju priliku i da se sami predstave pred bibliotečkom zajednicom.


Pokrovitelj skupa je republičko Ministarstvo kulture i informisanja i ovo je prvi put da se Biblionet održava južnije od Niša, naglasila je dr Milunović.
 
Zoran Najdić, direktor vranjske biblioteke, naglasio je da bi Biblionet 2020 trebalo da se održi od 1. do 3. oktobra u Vranju, sa oko 80 učesnika iz cele Srbije.  

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: