Vranje među 23 lokalne samouprave sa stručnijim kadrom za DOBRO UPRAVLJANJE

Lokalne vesti - Četvrtak 26.09.2019 - 12:52

Primenom principa dobrog upravljanja, građani i građanke 23 grada u Srbiji, među kojima je i Vranje, mogu da očekuju kvalitetnije usluge od opštinske i državne uprave i veću odgovornost, transparentnost i efikasnost.

Gradska uprava Vranja. Foto: D.Ristić/OK Radio Gradska uprava Vranja. Foto: D.Ristić/OK Radio

Razvoj stručnih znanja i veština javnih službenika ključni je korak u tom procesu, istaknuto je na događaju „Izgradnja kapaciteta za dobro upravljanje na lokalnom nivou“ koji je program Swiss PRO organizovao danas u Beogradu.

Na skupu su dodeljena i 23 sertifikata za kontakt osobe za dobro upravljanje iz lokalnih samouprava sa jugoistoka i jugozapada Srbije za uspešno pohađanje „Obuku za trenere“, organizovane u okviru programa Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije.

Ovi gradovi i opštine sada imaju obučeni kadar koji je osposobljen da dalje prenosi znanja o dobrom upravljanju.

Nacionalni programski službenik Švajcarske kancelarije za saradnju Petar Vasilev istakao je da za utemeljivanje principa dobrog upravljanja u institucijama je od velike važnosti.

Kako je istaknuto, izuzetno je važno da će postojati baza ljudi, profesionalaca, koji će moći da šire dalje ovo specifično i retko znanje dobrog upravljanja među javnim službenicima.

UNOPS je uz podršku partnera tokom prethodne decenije sproveo više od 800 projekata na lokalu u kojima je dobro upravljanje bilo važan segment rada.

Sertifikate su dobili predstavnici i predstavnice sledećih lokalnih samouprava: Babušnica, Bela Palanka, Bojnik, Bosilegrad, Bujanovac, Doljevac, Gadžin Han, Ivanjica, Knjaževac, Lebane, Medveđa, Nova Varoš, Novi Pazar, Preševo, Priboj, Prokuplje, Raška, Sjenica, Surdulica, Svrljig, Tutin, Vlasotince i Vranje.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: