Vranje nastavlja praksu zapošljavanja lekara i medicinskih radnika

Lokalne vesti - Utorak 28.09.2021 - 12:19

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka ZU „Apoteka Vranje“ Ivana Kostić, potpisali su Sporazum o saradnji pri pružanju zdravstvene i farmaceutske zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima grada Vranja, radi zaštite i sprečavanja širenja virusne infekcije Covid 19.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik je rekao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvojila 55 miliona dinara iz gradskog budžeta za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Vranja.

-Već četvrtu godinu zaredom realizujemo jedan od najznačajnijih projekata kada je u pitanju zaštita zdravlja naših sugrađana.

Ove godine, izdvojićemo 11.182.000 dinara iz budžeta za angažovanje 51 zdravstvenog radnika.

Uposlićemo šest lekara, od kojih dvoje stomatologa, 10 farmaceutskih tehničara, četiri stručna saradnika i 31 medicinskog i zubnog tehničara.


Nema veće satisfakcije za mlade ljude od rada u svojoj struci.

Ja im čestitam i želim puno uspeha u daljem radu
- istakao je gradonačelnik dr Milenković.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević i direktorka Apoteke Ivana Kostić zahvalili su se  gradonačelniku na podršci, napominjući da je Sporazum veliki korak za mlade stručne ljude koji će postati deo zdravstvenog sistema u Vranju.

Prisutne su pozdravili i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik dr Aleksandar Stajić i savetnik gradonačelnika dr Miroljub Stanković, koji su istakli da je ovaj projekat uticao da mladi lekari svoje znanje praktično primene u svom gradu.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i gradski većnik Bojan Kostić, gradski pravobranilac Đurđica Đorđević, zamenica direktora ZC dr Nataša Stojiljković, upravnik Bolnice dr Nikola Popović i upravnica Doma zdravlja dr Milica Jaziković.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

28.09.2021. , 19:19
Vranjei vranjsks Vlast nevredi o njih komentarisati 0 0 0