VRANJE: Novi napad na SAŠU JANKOVIĆA iz stare kuhinje

Lokalne vesti - Nedelja 13.08.2017 - 12:11

Otvaranje kancelarije u Vranju Pokreta slobodnih građana Srbije obeležio je incident koji može da se sagleda u kontekstu otvorene medijske hajke na Sašu Jankovića, lidera ove političke opcije.

Janković u Vranju FOTO OK Radio Janković u Vranju FOTO OK Radio

Očigledno u nedostatku pravih pitanja Ivana Jović, koja radi za TV Vranjska plus, pitala je Jankovića o samoubistvu u njegovom stanu, koje se dogodilo pre 20 - ak godina, a za koje pojedini tabloidi optužuju Jankovića, iako je davno završena istraga pokazala suprotno.

Iako je ova tema toliko izlizana i ispričana u protekle dve godine u režimskim tabloidima u Srbiji, Janković kaže da je očekivao ovakvu  provokaciju.

- Ovo pitanje je sramota za vašu profesiju, jer su tada kako tako radili pravosudni organi, za razliku od današnjeg vremena u kome su urušene sve institucije društva.

Zato su sada građani u posebnom stanju pravne nesigurnosti, zbog toga što su sve institucije potpale pod direktan uticaj SNS - a, a u njihovim medijima zavladali su i cenzura i auto cenzura
- ukazao je Janković.

Saša Janković se osvrnuo i na sufinansiranje medija u Vranju i čitavoj Srbiji.

- Naprednjačka Vranjska plus je dobila polovinu budžeta grada Vranja, kako bi širenjem svoje istine uticala na svest građana, umesto da budu finansirani mediji koji objektivno informišu lokalnu javnost o svim društvenim problemima - naveo je Janković.

Ono što je bilo simptomatično prilikom odgovaranja Jankovića na provokacije novinarke Jović je i ponašanje snimatelja pomenute televizije, koji je razgrnuo ostale kolege ne bi li uvatio što bolji kadar i zumirao Jankovićevo lice.

Ovakav razvoj događaja i ponašanje medija koji je dobio najviše para iz budžeta Vranja samo je dokaz da nema ni govora o slobodi medija i objektivnom informisanju, već da se ponašanje ove kuće i njenih ekipa na terenu strogo diriguje od strane vlasti, ocenila je većina prisutnih na skupu, uz jasno zgražavanje onim što naprednjaci rade tobože u ime novinarstva.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: