Vranje obeležilo 141 godinu oslobođenja od Turaka (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 31.01.2019 - 14:22

Intoniranjem himne „Bože pravde“, pomenom stradalim ratnicima, kao i polaganjem venaca i cveća na spomenik Čika Miti, Vranje je obeležilo 141 godinu oslobođenja od Turaka i Dan grada.

Polaganje venaca kod spomenika Čika Miti. Foto: S.Tasić/OK Radio Polaganje venaca kod spomenika Čika Miti. Foto: S.Tasić/OK Radio

Svečanosti su prisustvovali pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, rukovodstvo grada, Policijske uprave Vranje, predstavnici javnog i kulturnog života i građani.

Vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom služio je opelo stradalim ratnicima prilikom oslobođenja Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je ovo veliki dan za Vranje, za sve generacije koje su bile i koje će doći.

- Poslednji dan januara u Vranju, omaž je slobodi i junačkom duhu srpskog naroda.

Ovo je dan sećanja na slavu naših predaka i dan ponosa svih generacija Vranjanaca, koji slavimo duže od 140 godina.

Slavnu borbu nosila su nadanjaiI nepokolebljiva volja za životom bez ropstva, koja je zbacila vekovne okove osmanlijskih osvajača
- poručio je Milenković.

On je dodao i da sadašnje generacije imaju mogućnost da odaberu put mira i razvoja, kao i da učine grad modernim u svim oblastima, čuvajući svoju istoriju.

Na spomenik  srpskom vojniku oslobodiocu Čika Miti vence i cveće položili su gradonačelnik Milenković i predstavnici rukovodstva grada Vranja, Vojske Srbije, predstavnici Policijske uprave Vranje, narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik okruga Srećko Pejković, predstavnici boračkih udruženja i političkih partija.

Svečanost u centru Vranja završena je počasnom plotunom, počasnog voda Četvrte brigade.

 

Foto Galerija

Počast oslobodiocima Vranja 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: