Vranje: Povećanje broja POŽARA na otvorenom

Lokalne vesti - Petak 15.03.2019 - 12:20

U maloj sali Skupštine grada održana je četvrta redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Golemo selo: Mala nepažnja može izazvati velike posledice Golemo selo: Mala nepažnja može izazvati velike posledice
Na zasedanju je usvojen Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu i Operativni plan sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara na teritoriji grada Vranja. 
 
Na osnovu obaveštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije - Odeljenja za vanredne situacije u Vranju da je prethodnih nedelja registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, a u cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da ne pale strništa
 
Podsećanja radi, Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje ostataka useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. 
 
Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume.
 
Pored paljenje strnjišta, nepažnja može da bude uzrok požara i velike štete.
 
Jesenas je došlo do požara koji je izazvan paljenjem zadušnih sveća na groblju u Golemom selu, pa treba strogo voditi računa i u takvim situacijama.
 
Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije je usvojen i Predlog odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Vranja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: