Vranje: Smanjuje se broj GRADSKIH FUNKCIONERA

Lokalne vesti - Sreda 10.10.2018 - 11:55

Uoči javne rasprave o Nacrtu Statuta grada Vranja, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković rekao je da se izmene odnose na potrebu za usklađivanjem sa novom zakonskom regulativom.

Broj gradskih većnika se sa 11 smanjuje na devet FOTO: OK Radio Broj gradskih većnika se sa 11 smanjuje na devet FOTO: OK Radio
- Pored donošenja Zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi koji je stupio  na snagu 28. juna, izmenjeni su i drugi zakoni koji su vezani za rad i funkcionisanje lokalne samouprave, tako da se javila potreba za usaglašavanjem Statuta grada Vranja sa  novim zakonskim normama. 
 
Suština ovih promena je da se osnaži učešće građana i njihov uticaj na rad Gradske uprave, organa grada, skupštinskih radnih tela i učestvovanje u donošenju  odluka u lokalnoj samoupravi - rekao je Tričković.
 
O najznačajnijim promenama statuta govorila je Danijela Milosavljević, gradska većnica. 
 
- Najveće izmene tiču se organa upravljanja, tako se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanjuje na devet i umesto dosadašnjih pet pomoćnika gradonačelnika predviđena su tri za Grad Vranje
 
Za gradsku opštinu Vranjska Banja, izmenama je predviđeno povećanje broja odbornika od 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika predsednika gradske opštine sa tri na jednog - rekla je Milosavljević. 
 
Nakon javne rasprave, Gradsko veće utvrđuje predlog Statuta i predsednik Skupštine grada prosleđuje ga Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na mišljenje.
 
Primedbe, sugestije i predlozi na izmene Statuta grada mogu se dostaviti pisanim putem do 12. oktobra na adresu Kralja Milana br.1 ili na mail predsednikskupstine@vranje.org.rs.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
kata
11.10.2018. , 14:40
Најгори и већници који су ојадили овај град јесте Зупанчић који је опљчкао овај град и откупио све локале и места која су могла и то све за бадава и то је милионски износ преваре, Зорица Јовић која је угурала свог мужа прво да држи семинаре он нестручан и за оно што предаје, да ради као помоћни саветник са Министарство где се сви смеју знјући његове способности онада прелазак у Медицинску школу,то је корупција коју се не памти!!! Ми чланови снс то занмо и видимо!