Vranje u pilot projektu UNAPREĐENJE POSLOVNE KLIME U SRBIJI

Lokalne vesti - Sreda 13.11.2019 - 13:57

Vranje je jedna od 11 lokalnih samouprava u Srbiji, koje su ušle u pilot projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji sprovodi Republički geodetski zavod, a finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske - SIDA.

Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs

Tim povodom danas je implementacioni tim RGZ boravio u Vranju, gde su vođeni razgovori o realizaciji ovog projekta koji će trajati dve godine.

Ciljevi  projekta su uspostavljanje modela Nacionalnog registra investicionih mapa, uspostavljanje
sistema za prikupljanje podataka o investicionim lokacijama na lokalnom nivou, izgradnja kapaciteta jedinica lokalnih samouprava za privlačenje potencijalnih investitora kroz sistem racionalnog upravljanja zemljištem, uspostavljanje direktnog i transparentnog kanala komunikacije između investitora i jedinice lokalne samouprave i javni alat za nadzor i vidljivost Nacionalnog registra investicionih mapa.

Konkursnu dokumentaciju za učešće u ovom projektu pripremila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: