Vranje u PRIPRAVNOSTI: Vanredne mere za zaštitu od POPLAVA

Lokalne vesti - Subota 03.03.2018 - 00:22

Grad Vranje preduzeo je mere za zaštitu od eventualnih poplava koje prete nakon otopljavanja snežnog pokrivača i najavljene kiše.

Štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs Štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda o rastu temperatura narednih dana, koji će usloviti naglo topljenje snega, održana je vanredna sednica Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja i komandant Slobodan Milenković.

Na sednici je naloženo stručno-operativnom timu za odbranu od poplava da hitno izađe na teren i sagleda stanje na neuralgičnim tačkama rečnih vodotokova drugog reda, koji su u nadležnosti lokalne samouprave, kao i da predloži preduzimanje neophodnih mera.

Naloženo je “Vodovodu" da mehanizaciju stavi u pripravnost i preventivno očisti problematična rečna korita.

O preduzetim merama biće sačinjen izveštaj, koji će biti prosleđen Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Odeljenju za vanredne situacije u Vranju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: