Vranje u programu EU Exchange 6: Vrednost sredstava iznosi 2 MILIONA EVRA

Lokalne vesti - Subota 25.06.2022 - 01:06

U Beogradu je održana svečanost povodom dodele paketa stručne podrške za 30 gradova i opština, kojoj je prisustvovao gradski većnik Bojan Kostić.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Sprovođenje ovog važnog programa je neposredno u funkciji reforme javne uprave na lokalnom nivou i primene propisa iz obuhvata planskog i budžetskog sistema.

U okviru programa Exchange 6 primenjivaće se različiti modaliteti podrške lokalnim samoupravama i to: razvojno i srednjeročno planiranje, kapitalno budžetiranje i transparentno upravljanje budžetom, i finansijsko upravljanje i interna revizija.

Program će se sprovoditi do septembra 2024.godine, a vrednost bespovratnih sredstava EU iznosi 2 miliona evra.

Za realizaciju Programa, ključne resorno nadležne institucije na nacionalnom nivou jesu Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za evropske integracije.

Stalna konferencija gradova i opština ima ulogu implementacionog partnera na osnovu direktnog granta.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: