VRANJE: URGENTNA donacija ogrevnog drveta

Lokalne vesti - Utorak 10.01.2017 - 16:11

Dvadeset korisnika usluga Centra za socijalni rad u Vranju urgentno je dobilo po tri metra drva za ogrev, zbog ekstremno niskih temperatura, koje vladaju poslednjih dana.

Centar za socijalni rad: mesto akcijee FOTO OK Radio Centar za socijalni rad: mesto akcijee FOTO OK Radio

Direktorka ove ustanove Dragana Arsić navodi da centar dežura 24 časa i da je u stalnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije.

- Još pre ove krizne situacije bili smo u kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica, koji su nas obaveštavali o  svim slučajevima kojima je naša pomoć bila potrebna.

Poslednjih dana je ta saradnja intenzivirana,  a pored toga smo formirali tim koji je zadužen za što hitniju pomoć svim našim korisnicima, bilo da je reč o starijim osobama, ili porodicama sa malom decom.

Svi voditelji slučajeva svakodnevno kontaktiraju sa našim korisnicima.  Podelili smo po tri metra drva  za dvadesetak naših korisnika
- navodi Arsićeva.

Ona dodaje da je u utorak iz Barelića evakuisana šestočlana porodica, u kojoj ima i male dece.

- Oni su smešteni u prihvatilište, zbrinuti su, a mi smo u međuvremenu poslali pomoć i za porodicu sa troje maloletne dece u Poljanici.

Kontaktirali su nas preko kriznog štaba, poslali smo garderobu i hranu, koju će im uručiti vojska
- kaže Arsićeva.

Inače, samo u poslednja dva dana na području Vranja dvoje ljudi je umrlo od posledica smrzavanja, u oba slučaja nisu imali dovoljno ogreva.

U prvom  je u Vranju muškarac krenuo da nastruže grane, polomio nogu i smrznuo se u snegu, dok je drugom, u Poljanici bez ogreva nekoliko dana bio takođe muškarac, koji je potom preminuo u ZC Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: