Vranjski gimnazijalci deo Mreže mladih protiv KORUPCIJE

Lokalne vesti - Petak 15.11.2019 - 12:39

U Velikoj Plani je 13. i 14. novembra 2019. godine održan seminar na temu "Mreža mladih Srbije protiv korupcije" u organizaciji Udruženja građana "Svet reči" iz Velike plane, uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Vranjeske gimnazijalke. Foto: Promo Vranjeske gimnazijalke. Foto: Promo

Vranje su na ovom skupu predstavljale Emilija Stojmenović i Vanja Trajković, učenice Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju i njihov mentor na ovom projektu, profesorka Nela Dimitrijević.

Seminar je okupio 30 učesnika, učenika i profesora iz 10 gradova Srbije koji će narednih šest meseci u svojim opštinama i gradovima nastaviti aktivnosti.

- Oduševila me za početak sama priča nosioca projekta, gospođe Jelene Zlatkov, koja je  pokrenula ovaj projekat, a zatim i stručnost, elokventnost i fleksibilnost našeg edukatora, Miloša Antića, koji je umeo da na veoma interesantne načine, kroz praktične i svakodnevne primere približi samu temu, kao i da nam razjasni brojne nedoumice.

Sa seminara sam otišla s pozitivnim utiscima i voljom da novostečeno znanje i informacije prenesem svojim vršnjacima
- kaže Vanja Trajković.

- Većina nas se prvi put susrela sa ovim pojmom ili je imala nekog uvida, ali pogrešnog.

Poenta je da prvo mi  naučimo i upoznamo se sa pojmom korupcije kako bismo kasnije to mogli da prenesemo našim vršnjacima.

Učesnici su bili izuzetno aktivni, uključen
i, otvoreni za komentare, sugestije, spremni da prihvate nova mišljenja i usvoje nova znanja, dok je naš edukator u potpunosti posvećeno, profesionalno, a opet sa velikim prijateljskim pristupom ostvarivao kontakt sa nama i držao pažnju.

Efektnim primerima koji su nam, verujem
, najviše pomogli u razjašnjavanju nepoznatih termina, doprineo je da obuka bude veoma zanimljiva
- utisci su Emilije  Stojmenović.

Nela Dimitrijević, profesorka srpskog jezika i književnosti, pomoći će im da u Vranju održe 10 radionica na temu korupcije, obeleže 9. decembar, međunarodni dan borbe protiv korupcije, sprovedu likovni i literarni konkurs.

Utisci će biti sumirani u aprilu na simpozijumu u Vrnjačkoj Banji, koji će okupiti predstvnike svih srpskih gradova i opština uključenih u projekat "Mreža mladih Srbije protiv korupcije".
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: