Vremenska klackalica: Skok temperature, pa POGORŠANJE

Lokalne vesti - Utorak 14.06.2022 - 12:41

U Srbiji danas preovladava pretežno sunčano i malo svežije vreme, a samo u planinskim predelima južne Srbije uz promenljivu oblačnost ponegde kratkotrajna kiša, saopštio je RHMZ.

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, navode i RHMZ.

 

Narednih dana se očekuje pretežno sunčano vreme, dok meteorolozi za vikend najavljuju mestimično pogoršanje vremena.

 

U sredu sunčano i toplo vreme, sa minimalnom temperaturom od 13°C do 16°C, dok će  maksimalna dnevna temperatura biti do 29 stepeni.

 

U četvrtak sunčano i malo toplije sa temperaturama oko ili malo iznad 30°C. 

 

U petak se očekuje prolazna promenljiva oblačnost koja će prvo zahvatiti severne, a potom i centralne predele šireći se dalje prema jugu.

 

Do kraja dana, kao i u subotu, moguće su pojave slabe prolazne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uz malo niže dnevne temperature. 

 

U subotu na severu i u centralnim predelima sunčano i toplo, a samo na jugu Srbije slaba do umerena prolazna oblačnost uz manju šansu za slabe prolazne padavine. 

 

U nedelju sunčano i vrlo toplo.Početkom naredne sedmice nastavlja se period sunčanog i vrlo toplog vremena sa temperaturama malo iznad 31°C.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: