Za svirepo ubistvo supruge doživotna robija (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 10.03.2023 - 15:00

Dejan Pavlović iz Vranja odlukom Višeg suda osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Slavice u martu prošle godine.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Više javno tužilaštvo u Vranju, u završnoj reči nakon završenog krivičnog postupka, predložilo je sudu, da se optuženom Dejanu Pavloviću (46), za učinjena krivična dela, izrekne kazna doživotnog zatvora, što je sud i potvrdio.
Sud je i izrekao meru obaveznog lečenja Pavlovića od alkoholizma.

Po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, od 25.07.2022. godine, protiv Dejana Pavlovića  zbog krivičnog dela “teško ubistvo” iz čl.114.st.1.tač.10. Krivičnog zakonika, koji je dana 23.03.2022.godine, sa umišljajem lišio života svoju suprugu, vođen je krivični postupak.

Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno “teško ubistvo”, koje je učinio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti, usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život, i da je tri meseca, nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju zbog dva krivična dela nasilje u porodici (na štetu svoje pokojne supruge i majke), to je Više javno tužilaštvo u Vranju, u završnoj reči, predložilo sudu, da se optuženom Dejanu Pavloviću, za učinjena krivična dela, izrekne kazna doživotnog zatvora.

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka 23. marta prošle godine oko 23 sata policiji je prijavljen pokušaj ubistva.
Slučaj su prijavili lekari iz Hitne pomoći, kasnije je utvrđeno da je muž nakon rasprave izbo ženu u predelu stomaka i ćerki naneo povredu.  


Dejan je pod dejstvom alkohola, nakon rasprave sa suprugom nasrnuo na nju, a zatim uzeo nož iz kuhinje, sečiva 20 centimentara, uleteo u spavaću sobu i supruzi naneo ubodne rane u predelu leve slabine, a dvadesettrogodišnju ćerku posekao u predelu ruke jer je pokušala da zaštiti majku.

Nasilnik je uhapšen, a nesrećna žena preminula je u bolnici.

Na odluku Višeg suda u Vranju može da se podnese žalba Apelacionom sudu u Nišu.

 

Foto Galerija

Presuda Dejanu Pavloviću

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: