Zagrli vuka za Anu Ilić

Lokalne vesti - Petak 26.02.2016 - 10:16

Ansambl predstave "Vuk i sedam jarića" Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, pridružuje se akciji "Zagrli za retke - zagrli za Ginisa."

Borba protiv retkoh bolesti; Foto: Dragan Živković Facebook Borba protiv retkoh bolesti; Foto: Dragan Živković Facebook

Najmlađi vranjski glumci će u subotu u 12 časova na sceni OKCE odigrati predstavu "Vuk i sedam jarića" i sav prihod od prodatih ulaznica uplatiti za lečenje pesnikinje i studentkinje Ane Ilić, iz Vladičinog Hana, koja boluje od Fridrajhove ataksije.

Akciju će podržati i mladi vranjski fudbaleri  Dinama, koji su najavili dolazak na predstavu.

Na ideju da se priključe akciji “Zagrli za retke” došli su Joca Ristić, koordinator Omladinske škole fudbala u Dinamu i Dragan Živković Durge, glumac Pozorišta „Bora Stanković“.

Povodom Međunarodnog dana retkih bolesti, koji se obeležava poslednjeg dana februara, Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) pokrenula je akciju "Zagrli za retke - zagrli za Ginisa", kako bi se podigla svest o problemima obolelih.

Akcija će biti sprovedena od 21. do 27. februara, a cilj je da se u tom periodu prikupi više od 108.121 fotografija zagrljaja, što je trenutni Ginisov rekord.

Cena ulaznice za zagrljejem s vukom je 150 dinara, a mladi vranjski glumci i sportisti su i ranije organizovali slične akcije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: