Zakazano suđenje za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dve drugarice iz Predejana

Lokalne vesti - Subota 10.12.2022 - 10:02

Pred Višim sudom u Vranju, u ponedeljak 12. decembra, počinje suđenje protiv okrivljene zbog saobraćajne nesreće u kojoj su u januaru ove godine stradale dve devojke iz Predejana.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio
Ovu informaciju je potvrdio advokata Bratislav S. Stojanović, punomoćnih oštećenih porodica.
 
Protiv A.S. iz Predejana, koja je bila za volanom kada su pogiunule dve njene drugarice, a jedna povređena, Apelacioni sud u NIšu potvrdio je optužnicu.
 
Više javno tužilaštvo u Vranju, protiv A.S. podiglo je optužnicu 6. juna ove godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl.297.st.2. u vezi čl.289.st.1.Krivičnog Zakonika, koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju, od 08.07.2022.godine, i na koje rešenje branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu, od 20.07.2022.godine, po kojoj žalbi je vođen postupak pred istim sudom.
 
Rešenje Apelacionog suda stiglo je u Vranje 19. septembra. Takođe, prema osumnjičenoj A.S., od strane VJT u Vranju stavljen je predlog za određivanje pritvora, dana 03.02.2022.godine, jer su zato postojali zakonski razlozi.
 
Po tom predlogu je Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, odredio pritvor u trajanju do 3.3.2022.godine, a rešenjem Sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, od 2.3.2022.godine, ukinut je pritvor osumnjičenoj, jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je određen prema osumnjičenoj.
 
Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. januara, na magistralnom putu Vladičin Han - Leskovac, oko 4 sata ujutru, kada je auto kojim je upravljala A.S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko ih je bilo u vozilu.
 
Tela stradalih, Anđele Milovanović i Kristine Petković, pronađena su u Južnoj Moravi. One su sahranjene u rodnom Predejanu. 
 
S.T.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: