Advokati obustavljaju rad u petak zbog ubistva kolege

Nacionalne vesti - Sreda 13.09.2017 - 16:21

Advokatska komora Srbije pozvala je sve advokate na jednodnevni protest - obustavu rada u petak 15. septembra, na dan sahrane advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića koji je prošle noći ubijen u Jagodini ispred svoje kuće.

Napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde Napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde

U saopštenju AKS se precizira da je Upravni odbor AKS održao je hitnu sednicu i uputio preporuku svim advokatskim komorama u svom sastavu za organizovanjem jednodnevnog protesta.

"Advokatura Srbije organizovanjem protesta sa obustavom rada želi da ukaže da su napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života nedopustivi, kao i da posebno osuđuje to što veliki deo ovih zločina nije razjašnjen niti su učinioci kažnjeni", navodi se u saopštenju.

AKS je podsetila da napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde, kao i da učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju.

Zbog toga advokati Srbije zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca.

Stojanović je ubijen sinoć oko 2.45 ispred svoje zgrade u Ulici braće Dirak u Jagodini.

Mediji su preneli nezvanične informacije da ga je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i pošto je naišao ispalio tri hica na njega.

Ubijeni mladić je sin poznatog advokata Mikija Stojanovića iz Jagodine.

Kada advokati obustave rad, suđenja, saslušanja i drugi postupci ne mogu da se održavaju.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: