Bogata zaplena droge, devetoro uhapšenih

Nacionalne vesti - Četvrtak 20.04.2017 - 15:21

Beograd -- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u tri odvojene akcije, zaplenili su drogu, oružje i automobile i uhapsili devet osoba.

Zaplenjena droga vredna 62 miliona dinara FOTO: ilustracija/Getty Images Zaplenjena droga vredna 62 miliona dinara FOTO: ilustracija/Getty Images

Policajci su zaplenili više od 60 kilograma marihuane, oko 400 grama amfetamina, kokain, opremu za pakovanje i prenos opojnih droga, dva pištolja sa municijom i dva automobila koja su služila za transport narkotika.

Kako je saopštio MUP, vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na oko 62 miliona dinara.

U prvoj akciji, kako navode, uhapšena je petočlana grupa sa područja Albanije i Srbije, za koju se sumnja da je u dužem periodu organizovala transport opojnih droga iz Albanije za beogradsko tržište.

Nakon prebacivanja opojne droge preko granice i njenog transporta u Beograd, na mestu kupoprodaje uhapšeni su organizatori transporta, albanski državljani P. B. (44) i E. H. (37), sa kupcima iz Srbije, B.S. (37) iz Beograda i J.J. (26) iz Lipljana, dok je vozač A. D. (43), takođe iz Albanije, uhapšen sa transportom marihuane.

Tom prilikom, navode u MUP-u, policija je u automobilu "škoda oktavija" registarskih oznaka sa područja Hrvatske, pronašla 60 paketića sa 58.842,87 marihuane, dok je u stanu na Zvezdari u kome neprijavljeno boravi B. S. pronašla dva pištolja sa municijom, više kesa i tegli sa 457,34 grama marihuane, 378,51 gram amfetamina, 2,78 grama kokaina, dve elektronske vagice sa tragovima opojnih droga i pribor za pakovanje narkotika.

Takođe, kod J.J. je nađen paketić sa 0,78 grama amfetamina.

Policija je u drugoj akciji uhapsila Beograđanina M. Đ. (27), osumnjičenog za prodaju opojnih droga i F. G. (23) iz Trstenika, koji se tereti da je drogu kupio od M.Đ.

U stanu na Zvezdari, u kome M. Đ. neprijavljeno boravi, policija je pronašla više kesa sa 998,92 grama marihuane, paketiće sa 6,35 grama kokaina i elektronsku vagicu sa tragovima opojnih droga, a kod F. G. paketić sa 0,64 grama marihuane.

Beograđani A. B. (27) i M. L. (26) uhapšeni su u trećoj akciji, kada je policija u stanu na Paliluli pronašla kesu sa 30,81 gram amfetamina i dve elektronske vagice sa tragovima droge.

Svi osumnjičeni će,navode u MUP-u, uz krivične prijave biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: