Dačić: Sve više rasizma i ksenofobije

Nacionalne vesti - Petak 19.05.2017 - 06:44

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u četvrtak na ministarskom sastanku Saveta Evrope u Nikoziji da su rasizam, ksenofobija i ekstremizam u porastu u čitavoj Evropi, ocenivši da Savet Evrope može značajno da doprinese njihovom suzbijanju.

Dačić: Savet Evrope da pomogne FOTO: OK Radio Dačić: Savet Evrope da pomogne FOTO: OK Radio

U našem regionu poslednjih godina i meseci bili smo svedoci govora i zločina iz mržnje, ksenofobije, kao i opasnog potpirivanja meрunacionalne mržnje i netrpeljivosti, uz povremene neodgovorne i opasne izjave i aspiracije pojedinih lidera za prekrajanjem granica, istakao je Dačić.

Uprkos tome, dodao je, Srbija je istinski opredeljena za dalji razvoj regionalne stabilnosti i saradnje kroz dijalog, mir i pomirenje, ali je to moguće samo ako takva volja postoji na svim stranama.

U tom pogledu vidimo mogućnost za ključni doprinos Saveta Evrope koji poseduje mehanizme da takve pojave i probleme uoči, jasno osudi i ukaže na potrebu i pravce preduzimanja odlučnih mera na njihovom suzbijanju, što Srbija veoma ceni, rekao je Dačić.

On je naglasio da Srbija očekuje da sva prava pripadnika srpske nacionalne manjine u susednim zemljama budu u punoj meri poštovana u skladu sa standardima Saveta Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: