Fingirali udese, muljali sa osiguranjem,"zaradili" milione

Nacionalne vesti - Sreda 06.12.2017 - 07:46

Beograd -- U Beogradu uhapšeno 6 osumnjičenih da su na osnovu fingiranih saobraćajnih nezgoda od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili oko četiri miliona dinara.

Uhapšeno šestoro osumnjičenih FOTO: Flickr Uhapšeno šestoro osumnjičenih FOTO: Flickr

MUP je u saopštenju naveo da se oni sumnjiče da su radili na osnovu falsifikovane dokumentacije, tokom 2013. i 2014. a da su među uhapšenima i dva advokata.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D. M. (37) i A. Š. (43).

Navodi se i da se B. S. (30), S. M. (52), A. R. (28) i J. A. (29) sumnjiče da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se terete da su "fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima".

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji.

Kao oštećene autombile visoke klase i vrednosti, koristili su vozila registrovana u vlasništvu inostranih rentakar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju.

Time su radnike osiguravajućih društava "dovodili i održavali u zabludi" lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa visinom štete i drugim stvarima relevantnim za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: