Kon: Krizni štab još nije dozvolio novogodišnje proslave, u drugoj polovini januara neminovan porast

Nacionalne vesti - Ponedeljak 20.12.2021 - 12:50

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kaže za RTS da se neprekidno reklamiraju dočeci Nove godine na trgovima, a da to do sada niko u Kriznom štabu nije ni odobravao ni podržavao. U drugoj polovini januara čeka nas neminovno skok broja novozaraženih, dodao je Kon.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Dr Predrag Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da niko nije odobrio okupljanja više od 500 ljudi, a uveliko se reklamiraju organizovani dočeci Nove godine na trgovima.
 
"To do sada niko nije u Kriznom štabu odobravao niti podržavao. Sigurno neće biti nijednog epidemiologa, bar u Kriznom štabu, koji će podržati takve događaje. Činjenica je da, ili ćemo raditi proaktivno ili ćemo čekati kad krene porast pa onda preduzimati mere, ali jeftinije i bolje se prolazi kad se proaktivno radi", naglasio je epidemiolog za RTS.
 
Prema njegovim rečima, doček je okidač za prenošenje virusa. "To se ne može izbeći u trenutnoj situaciji", kaže Kon. 
 
Navodi da se epidemijska situacija u Srbiji poboljšava iz dana u dan, ali da upozorava situacija sa omikron sojem i dolaskom naših ljudi iz inostranstva, gde omikron počinje vrlo ozbiljno da dominira.
 
"Očekujemo veći priliv i tog virusa i virusa gripa u nekom bliskom periodu, u narednim danima i već su mnogi došli. Ono što može da se očekuje je da zastane taj pad", navodi član Kriznog štaba.
 
Ističe da nas u drugoj polovini januara neminovno čeka skok broja novozaraženih.
 
"S obzirom na podatke u Britniji, gde se u toku dva dana duplira broj novozaraženih, imate četvorostruki porast u roku od nedelju dana", upozorava Kon.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: