Kosovo: 20 kandidata Srpske liste

Nacionalne vesti - Petak 19.05.2017 - 11:24

U prisustvu svih kandidata za poslanike u kosovskoj skupštini, Srpska lista prijavila je Centralnoj izbornoj komisiji svoje učešće na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna.

Najmanje pet izbornih lista Srba za izbore FOTO: ksgov.net Najmanje pet izbornih lista Srba za izbore FOTO: ksgov.net

Listu sa 20 kandidata predvodi predsednik Slavko Simić, koji je rekao da Srpska lista predstavlja najveću i najjaču srpsku političku organizaciju na KiM, javlja dopisnik RTS-a.

Među 20 kandidata za 10 mesta u skuštini, koliko Srbima inače pripada, na Srpskoj listi je osam žena i 12 muškaraca.

Na listi ima lekara, pravnika, ekonomista, poslanika i članova bivšeg saziva kosovske skupštine i vlade.

U toj listi kažu da oni predstavljaju politički stožer Srba na Kosovu i da će sa 20 kandidata nastaviti da sprovode ideju jedinstvene politike i da, jedinstvenim nastupom kroz centralne institucije u Prištini, poboljšaju život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Želimo pozitivnu klimu kako bismo sprečili da se protiv srpskog naroda govori jezikom mržnje, pretnje, ucene i suguran sam da smo predložili listu kandidata ljudi koji su hrabri, odlučni, koji zaista žele da zaštite nacionalni interes na Kosovu i Metohiji i siguran sam da je Srpska lista ovoga puta kao nacionalna lista okupila oko sebe kvalitetne i kredibilne ljude koji će pre svega graditi partnerski i konstruktivni odnos sa svima u Prištini i koji će biti snaga i pokrenuti proces formiranja ZSO", rekao je Slavko Simić.

Prijava liste je protekla bez problema. Pored kandidata za poslanike na predaji liste bili su i predsednici većine srpskih opština na Kosovu.

Inače, Srbi će sa najmanje pet izbornih lista nastupiti na izborima 11. juna.

Neće biti situacija kao pre dve i po godine kada su u većini nastupili sa jednom – jedinstvenom listom.

Srpska lista je u prethodnom sazivu skupštine imala najviše srpskih poslanika.

Za izbore se pre dva dana prijavila jedna srpska koalicija sastavljena od dve stranke, a očekuje se i prijava partija i udruženja građana.

Rok za prijavu za učešće na izborima ističe u petak u ponoć.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: