Metar snega u Ljuboviji: Kolaps, hitno potrebna pomoć

Nacionalne vesti - Petak 21.04.2017 - 11:01

Više od 1.000 domaćinstava ostalo je bez struje u opštini Ljubovija nakon što je zbog snega porušeno više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži.

Zbog snega porušeno više od 500 električnih stubova FOTO: Profimedia Zbog snega porušeno više od 500 električnih stubova FOTO: Profimedia

Predsednik opštine Milovan Kovačević je rekao da je Ljuboviji hitno potrebna pomoć.

Osim toga, Kovačević je naveo da je sneg od jednog metra potpuno uništio voćne zasade.

"Očekujemo pomoć iz Valjeva, koja bi trebalo da našoj elektro-poslovnici da pomogne oko saniranja kvarova. Najveći problem nam je oko opreme i stubova, kojih nemamo.

Pokušaćemo da od ED Loznica danas dobijemo neke stubove, ne znam da li ćemo uspeti u toku dana da saniramo sve kvarove", rekao je Kovačević Tanjugu.

Prema njegovim rečima, na području grada sneg pada, ali se ne zadržava, međutim u mestima koja su na nadmorskoj visini većoj od 170 metara sneg dostiže visinu i od jednog metra.

"Naša javna preduzeća su u mobilnom stanju još od juče po podne. Raščišćavamo snežne padavine, obezbeđujemo prevoz po prioritetima.

Očekujemo da do kraja dana svi putevi prvog i drugog reda budu pročišćeni", rekao je on.

Kovačević kaže da su pod teretom snega potpuno stradali malinjaci, kupinjaci, kao i sve koštunjavo voće.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: