Neviđen presedan- isti sud, a dve presude

Nacionalne vesti - Petak 12.01.2018 - 07:56

Beograd -- Neviđeni presedan dogodio se u novosadskom Višem sudu čije je veće, u samo mesec dana, za jedan isti predmet donelo dve potpuno različite presude.

Odluku su donela dva ista člana veća FOTO: Thinkstock Odluku su donela dva ista člana veća FOTO: Thinkstock

Tako je, kako pišu "Večernje novosti", zbog nečijeg propusta, taj predmet dospeo na kraju pred najvišu sudsku instancu, Vrhovni kasacioni sud u Beogradu, koji je ocenio da su "bitno povređene odredbe krivičnog postupka", zbog čega bi sudije Višeg suda u Novom Sadu mogle čak i krivično da odgovaraju.

Branilac u ovom predmetu, advokat Milan Belić, objasnio je da je pred Osnovnim sudom u Novom Sadu njegov klijent oglašen krivim i prvostepenom presudom marta 2016. osudjen na uslovnu kaznu zbog lažnog prijavljivanja.

Žalba advokata Belića na presudu je uvažena 27. marta prošle godine i predmet ponovo vraćen na odlučivanje Osnovnom sudu u Novom Sadu.

"Posle mesec dana od ukinute presude, dok smo čekali da se zakaže i započne glavni pretres, mom klijentu Viši sud donosi za isti predmet, a bez ponovljenog suđenja, potpuno drugačiju odluku", rekao je Belić.

Prema njegovim rečima, 16. maja 2017. žalba je ovog puta odbijena i potvrđena prvostepena presuda.

Odluku su, kako navodi, donela dva ista člana veća, a izmenjen je bio samo predsedavajući.

Na takvo postupanje suda, Belić je uložio žalbu i 5. septembra prošle godine usledila je odluka Vrhovnog kasacionog suda kojom je ukinuta presuda iz maja i predmet vraćen novosadskom Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje.

Novosti, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: