Srbija zatvara ambasade u Siriji, Iraku i Libiji?

Nacionalne vesti - Petak 04.03.2016 - 17:13

Zbog terorizma i otmica najugroženija naša diplomatska predstavništva u Siriji, Iraku i Libiji mogla bi biti uskoro zatvorena.

Ambasade u bezbednosnom riziku; Foto: Foter.com Ambasade u bezbednosnom riziku; Foto: Foter.com

"Prema bezbednosnim procenama u ovom trenutku veliki bezbednosni rizik predstavlja činjenica da naše ambasade u Libiji, Iraku i Siriji  i dalje rade iako su mnoge zemlje već ranije izmestile svoja diplomatska predstavništva iz tih zemalja,  priča naš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

Nešto ranije, šef diplomatije Ivica Dačić je izjavio da bi zbog bezbednosne situacije u ovom trenutku mogle da budu zatvorene tri ambasade, ne precizirajući koje.

On je rekao da je u četvrak na sednici vlade postavio pitanje šta da se radi kada je reč o diplomatsko- konzularnim predstavništvima u zemljama gde je rizik po srpske službenike povećan.

"Veoma je teško odlučiti o zatvaranju ambasade tamo gde ima naših političkih i ekonomskih interesa i naših ljudi.

Očekujem da u roku od nedelju, dve, završimo pitanje kakvu ćemo odluku donositi o predstavništvima", rekao je Dačić.

Oliver Potežica je i dalje na čelu naše ambasade u Libiji, u Iraku je ambasador Radisav Petrović, dok je naše predstavništvo iz Sirije trenutno izmešteno u Bejrut.

Kurir, OK, Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: