Stiglo osveženje: Kiša u BG, potop na Zlatiboru

Nacionalne vesti - Ponedeljak 07.08.2017 - 08:43

Osveženje, kiša i pljuskovi sa grmljavinom stigli u Srbiju. Nevreme je prvo zahvatilo Zlatobor, a potom se proširilo i na veliki deo zemlje.

Jako nevreme u zapadnoj Srbiji. Foto: screenshot screenshot Jako nevreme u zapadnoj Srbiji. Foto: screenshot screenshot

Na području zapadne Srbije - Podrinja i Kolubarskog okruga, i na severu Zlatiborskog okruga su jaki pljuskovi sa grmljavinom, lokalnom mogućem pojavom grada i olujnim vetrom.

Oblačnost koja širom zapadne Srbije uslovljava jake pljuskove sa grmljavinom, lokalnom pojavom grada i olujnim vetrom koji su zahvatila veliki deo zemlje.

Na području Beograda pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom najpre su zahvatii zapadne delove grada - Surčin, Zemun, Obrenovac, a potom ostale delove prestonice, naveo je RHZM. Padavine u glavnom gradu polako prestaju.

Kiša i nevreme su prvo zahvatili Zlatibor i za samo nekoliko minuta napravili su jezera i potoke na ulicama i na glavnom trgu, pišu lokalni mediji.

"Blic" navodi da je u Užicu došlo do padavina praćenih grmljavinom. U Kragujevcu je temperatura osetno pala, a u Lazarevcu i Šapcu su bili nešto jači pljuskovi. Pljuskovi su pogodili i Valjevo i Gornji Milanovac.

Lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom i na severu Bačke i Banata.

Jako nevreme, koje je popodne zahvatilo područje Bajine Bašte, na više mesta oborilo je stabla na putu Debelo Brdo - Rogačica.

Kako navodi JP "Putevi Srbije", saobraćaj se mestimično odvija jednom kolovoznom trakom, bez izraženih zastoja.

Ekipe putara aktivno rade na otklanjanju posledica nevremena, navedeno je u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: