Šutanovac vratio "Najevropljanina"

Nacionalne vesti - Utorak 12.12.2017 - 13:16

BEOGRAD - Dragan Šutanovac predsednik Demokratske stranke vratio je nagradu "Najevropljanin", koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, i naveo da ne želi da učestvuje u "manipulisanju evropskim vrednostima" u trenutku kada EU ima najnižu podršku građana od 2000. godine.

Ne želi da se takmiči za Ne želi da se takmiči za

"Nikada nisam želeo da se takmičim sa bilo kim u tome ko je "najevropljanin", ali sam sa velikim zadovoljstvom primio ovu nagradu 2011. godine kao neko ko je istinski posvećen evropeizaciji Srbije, ali pre svega u ime tima koji je sproveo reformu Vojske Srbije, kao najvećeg i najkompleksnijeg sistema u zemlji".

Brojni drugi dobitnici koji su ovo priznanje zaista zaslužili, kao ni građani Srbije, ne zaslužuju da se manipuliše evropskim vrednostima, a sve zarad pranja nečije biografije ili jačanja bilo čijeg proevropskog legitimiteta i to u trenutku kada EU ima najnižu podršku građana od 2000. godine.

Prvenstveno iz tog razloga ovu nagradu moram da vratim organizatorima", kaže se u pisanoj izjavi Šutanovca.

Za mene najevropljanin ostaje svaki građanin Srbije koji je posvećen slobodi, demokratiji, ljudskim pravima i vladavini prava", zaključuje Šutanovac.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: