Tači: Vreme je da se uzajamno priznanje stavi na sto

Nacionalne vesti - Petak 16.10.2020 - 13:22

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je danas da Zajednica srpskih opština, koju Srbija pokušava da vrati za pregovarački sto, nije tehničko pitanje i da je Ustavni sud Kosova o tome dao mišljenje, prenosi Gazeta ekspres.

FOTO: Valdrin Xhemaj FOTO: Valdrin Xhemaj
Vreme je da se uzajamno priznanje stavi na sto, rekao je Tači i dodao da je obaveza Kosova da, u skladu sa mišljenjem Ustavnog suda, sprovede sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.
 
Prema njegovim rečima, svaki izlazak iz tog okvira znači Republiku Srpsku i napad na Kosovo iznutra.
 
Dodao je da premijer Avdulah Hoti ima rezerve po tom pitanju, ali je naglasio da Kosovo mora da ispuni svoje obaveze.
 
Govoreći o nedavnim posetama Briselu i Vašingtonu, Tači je rekao da razgovarao o aktuelnim događajima, a u Briselu je zatražio liberalizaciju viza.
 
Istakao je da se SAD i EU moraju usaglašavati kako bi Srbija i Kosovo postigli konačni sporazum.
 
„Važno je da je postignut dogovor na ekonomskom polju, jer što je veći ekonomski razvoj, to ćemo imati bolji život i mir. Postignuće u Beloj kući je istorijsko. Uloga Sjedinjenih Američkih Država u političkoj sferi je nezamenjiva, ali SAD i EU moraju biti koordinisane“, rekao je Tači.
 
Dodao je da je u oba centra moći jasno rekao da o tehničkim pitanjima više ne treba razgovarati, jer su „zamorna i dosadna“, prenosi Kosovo onlajn.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: