Ubistvo Olivera Ivanovića: Druga faza istrage

Nacionalne vesti - Sreda 17.01.2018 - 13:17

Kosovska policija je došla do novih informacija o ubistvu Olivera Ivanovića nakon razgovora sa svedocima, snimaka sigurnosnih kamera i poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža

Zapaljena Opel Astra nakon ubistva FOTO: Twitter/Balkan Insight Zapaljena Opel Astra nakon ubistva FOTO: Twitter/Balkan Insight

Kosovska policija saopštila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih dela, forenzičara, obaveštajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa "Opel Astra", koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mere na povećanju stepena bezbednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečilo bilo kakav incident.

Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda,ubijen je juče ujutru u ulazu zgrade, gde se nalazi ta stranka u Severnoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oužje imalo prigušivač.

"Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su ile u blizini mesta ubistva i drugi materijalni dokazi", navoi se u saopštenju Kosovske policije.


POČELA "DRUGA FAZA ISTRAGE", POLICIJA PREGLEDA SNIMKE

Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je zamenik direktora kosovske policije za Severnu Mitrovicu Besim Hoti.

On je prištinskim medijima kazao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića "ušla u drugu fazu", odnosno da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mestu zločina, prenosi RTS.

Kosovska policija prethodno je preuzela snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Ivanović izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića.Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.

Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Severnoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere.

Ukoliko su one bile u funkciji onda su nesumnjivo zabeležile i trenutak kada je Ivanović upucan, prenosi Radio Kontakt Plus.Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu.

Osim toga, pronađeno je jedno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića.

Kosovska policija ističe da je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla "određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage".

 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: