Uhapšeni osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Nacionalne vesti - Nedelja 23.12.2018 - 13:28

Zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je uhapsila tri osobe. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da su privedeni osumnjičeni nalogodavac i još dve osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično delo.

Priveden i osumnjičeni nalogodavac FOTO: Thinkstock Priveden i osumnjičeni nalogodavac FOTO: Thinkstock
Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) takođe iz Grocke. Zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je I. N. (1977) iz Grocke.
 
Policija, kako je rekao, sumnjiči A.M. da je bacio flašu sa benzinom u kuću Jovanovića, pošto je prethodno razbio prozor.
 
- I.N. je dao novac, a A.M je pozvao svoju prijateljicu B.S.C. da zapale kuću novinara Milana Jovanovića.Obezbedili smo priznanje direktno osumnjičenog za direktno izvršenje ovog dela", rekao je Stefanović.
 
On je dodao da policija traga za drugim licima koji su učestvovali u ovom delu i da očekuje brze sudske postupke i osuđujuće presude.
 
Podsetimo, kuća novinara portala Žig info Milana Jovanovića zapaljena je 12. decembra tokom noći. Kako je tada za Insajder Jovanović rekao, nepoznati napadači sa kapuljačama su na njegovu garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela. U požaru je izgorela cela Jovanovićeva imovina.
 
„Malo je nedostajalo da poginem noćas. Sva sreća, izvukla me je supruga. Kuća mi je izgorela do temelja. Sve što sam radio poslednjih godina je uništeno. Nemam čak ni garderobu“, rekao je Jovanović za Insajder.
 
Jovanović je tada napomenuo da su on i Željko Matorčević, urednik portala Žig info, i ranije dobijali pretnje, kao i da su ih prijavljivali policiji uz navođenje imena osobe „koja želi da ih ubije“, ali da rezultati istrage nisu poznati.
Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: