Vraća se OBAVEZNI VOJNI ROK? Stefanović - razmišljamo ozbiljno o tome, ali nismo brzopleti

Nacionalne vesti - Subota 02.01.2021 - 13:51

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu... Pažljivo osluškujemo sve argumente - rekao je Stefanović za TV Prva.
 
On je dodao da bi se sa redovnim služenjem vojnog roka smanjila potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali i da treba razmišljati gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali.
 
- Nažalost, do 2012. godine resursi, poput kasarni, regrutnih centara i centara za obuku su desetkovani, zato moramo da razmišljamo ozbiljno, gde će vojnici biti smešteni, kakvu će obuku i opremu da imaju, i da država i Vojska imaju korist od toga - rekao je Stefanović.
 
Ponovio je da se ozbiljno razmišlja o tome, ali da će odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.
 
Ministar je ponovio da je Srbija vojno neutralna, ali da to ne znači da ne želi da sarađuje.
 
- Važno je da to svi razumeju, a to ne znači da ne želimo da sarađujemo. Hoćemo da sarađujemo i kroz vojne vežbe i kroz nabavku opreme, ali to radimo na način da to bude najbolje za našu zemlju - rekao je Stefanović.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: