VUČIĆ: Niko nije zvao oko Vulina

Nacionalne vesti - Utorak 27.06.2017 - 13:59

Beograd -- Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbacio je navode medija da je trpeo pritiske zbog odluke da Aleksandar Vulin bude ministar vojni.

Vučić ima poverenje u novu Vladu. Foto: OK Radio Vučić ima poverenje u novu Vladu. Foto: OK Radio

Kako je rekao, on "nije imao primedbe koje bi izneo" mandatarki Ani Brnabić, a osnov vlade je već postojao i došlo je do samo malih izmena.

"Osnov vlade je isti. Upoznat sam sa izmenama kao predsednik najveće stranke. Nikakvih primedbi koje bih rekao Ani nisam imao. Verujem da će ova vlada da nastavi da radi dobar posao", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da "niko nije vršio pritisak" oko imenovanja Vulina na mesto ministra odbrane, o čemu su pisale "Večernje novosti". Kako tvrdi list, na presdednika je vršen pritisak iz američke ambasade zbog Vulinove "oštre retorike".

"Niko nije zvao, podrazumeva se i da ne može da vrši pritisak, ali niko nije ni pokušavao. Da ne izigravam sad heroja, stvarno me niko nije pitao oko toga", rekao je Vučić.

Govoreći o budućnosti koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, čiji poslanici nisu bili za izbor Ane Brnabić na mesto premijera, Vučić je rekao da ne želi da priča o partijskim stvarima jer "nije partijski čovek", ali da nije fer da neko prisvaja dobre rezultate, a da ne želi da učestvuje u teškim odlukama.

"Svaki potez u politici donosi određene posledice. Ne možete da budete i popularni i da delite dobro sa onima koji donose nepopularne odluke", rekao je Vučić.

Na pitanje o inauguraciji i njenoj ceni, Vučić je rekao da bi "druge ona koštala milione", a da "nas nije koštala ništa ili je koštala malo".

"Ponosan sam na to kako je to izgledalo. Predstavili smo Srbiju u najboljem svetlu. Ne ljutim se na one koji nisu došli, ali mi nije jasno zašto nisu došli na zakletvu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je govorio i o ceni jarbola na kome bi bila srpska zastava u Beogradu , o čemu će odlučivati gradska vlast, a o čemu se vodi polemika na društvneim mrežama.

Ipak, iako je rekao da poštuje srpsku trobojku i da bi da glas za taj predlog, nije govorio o jarbolu, već o fontani i kritičarima.

"Pa gde su sad ti kritičari koji su pričali da fontana preliva. Pa svaka fontana u svetu je prelivna, ima kompenzacioni bazen i pumpe koje vraćaju vodu. Nek odu u Madrid da pogledaju kakve su tamo fontane. Oni su bili protiv da se skloni Dimitrije Tucović, a ne znaju ni ko je on, pa im sad smeta fonatana, pa jarbol", rekao je on.

Predsednik Srbije je ponovio da "oni" misle da se "tamo peru noge, jer ih inače ne peru".

Vučić je, povodom najave da će Hrvatska nabaviti savremene borbene avione F-16 Barak ili Gripen, da svako ima prava da se naoružava, a da je na Srbiji da obezbedi svoje nebo i gradjane.

"Hrvatska ima pravo da se naoružava. Ako imaju pare, neka se naoružavaju, ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im mnogo uspeha. Nema tu filozofije", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podvukao da je na Srbiji da obezbedi svoju sigurnost, svoje nebo i bezbednost svojih građana.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: