Zaplena skanka od četiri miliona evra!

Nacionalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 11:40

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je policija zaplenila preko tone skanka, čija je vrednost oko četiri miliona evra i uhapsila šest osoba.

Zaplenjeno više od jedne tone droge FOTO: MUP Srbije Zaplenjeno više od jedne tone droge FOTO: MUP Srbije

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su D.G. (49), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (37), D.I. (49), P.I. (26) i S.I. (41) iz Beograda, kao i V.K. (36) iz Novog Pazara.

Postoje osnovi sumnje da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se duže vreme bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Inače, reč je o rekordnoj zapleni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističke policije, narkotici su zaplenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu", rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplena svih vremena i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu.

"Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga.

Nastavljamo sa dobrim i uspešnim radom, sklonili smo tonu droge sa ulice od naše dece i time pokazali ozbiljnu posvećenost u borbi protiv ove vrste kriminala", naglasio je Stefanović.

Droga je, inače, pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: