Napravljen precizan trodimenzionalni model koronavirusa VIDEO

Zivot i stil - Sreda 11.11.2020 - 12:29

Naučnici sa Univerziteta za nauku i tehnologiju "Kralj Abdulah" u Saudijskoj Arabiji napravili su najtačniji trodimenzionalni model koronavirusa.

Model će ubrzati stvaranje lekova za kovid 19 FOTO: Flickr Model će ubrzati stvaranje lekova za kovid 19 FOTO: Flickr
Kako se navodi na sajtu Univerziteta, za izradu modela korišćeni su snimci napravljeni pomoću mikroskopa i baza podataka o proteinima.
 
Prema naučnicima, njihov razvoj demonstrira modernu strukturu virusa SARS-CoV-2 na atomskom nivou i otkriva detalje koje ranije nije bilo moguće videti.
 
"Naš model prikazuje kompletnu ultrastrukturu virusa kakvu danas poznajemo, a ne samo proizvoljno postavljene, nepotpune štapićaste proteine na lipidnoj membrani", rekao je jedan od autora studije Ngan Ngujen.
 
Naučnici smatraju da će njihov model omogućiti istraživanje prethodno neistraženih aspekata virusa i ubrzati stvaranje lekova za kovid 19, navodi "Sputnjik".
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: