Nova planinarska tura povezuje staru Jugoslaviju

Zivot i stil - Četvrtak 18.10.2018 - 08:38

Megatrail je idealna staza za pešačenje

Idealna staza za pešačenje FOTO: Free Images Idealna staza za pešačenje FOTO: Free Images
Guardian je upravo objavio veliku priču o novoj pešačkoj turi koja povezuje zemlje nekadašnje Jugoslavije.
 
Novinarka Krithika Varagur ne krije oduševljenje stazom koja planinskim putevima spaja zemlje bivše socijalističke države.
 
Via Dinarica je međunarodni projekat povezivanja planina i ljudi u jedinstvenu dužinsku planinarsku stazu. Put koji vodi od Slovenije do Albanije po planinama i vrhovima Dinarskog gorja i National Geographic proglasio je jednom od top 20 destinacija u svetu.
 
Taj megatrail bivšim Balkanom polako, ali sigurno zaokuplja pažnju sve većeg broja zaljubljenika u prirodu iz celog sveta.
 
Krithika ne krije entuzijazam Sutjeskom, Pivom i Durmitorom, mirisima origana i metvice obavijenim tišinom, jutarnjom maglom i načičkanim kolibama.
 
Rafting plavom Tarom, gozba od bureka, kajmaka i ajvara, kao i plivanje ledenim durmitorskim jezerom samo su neki od delića koji čine slagalicu lepota Via Dinarice.
Domino magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: