Od žaba hteli da prave vijagru!

Zivot i stil - Nedelja 16.07.2017 - 12:22

Krastače u plastičnim vrećicama pronađene su u tajnim pregradama autobusa!

Leče i polnu nemoć FOTO: Profimedia Leče i polnu nemoć FOTO: Profimedia

Peruanske vlasti zaplenile su 1.520 žaba krastača, koje je trebalo da završe u afrodizijačkim preparatima i da budu prodate na pijaci u Limi, objavio je tamošnji Nacionalni centar za šume i faunu (SERFOR), prenosi Hina.

Krastače u plastičnim vrećicama pronađene su u tajnim pregradama autobusa na severu Perua i bile su dehidrirane, ali žive.

"Primerci su spremljeni za prodaju u prestonici, a zatim je trebalo da posluže kao sastojci u medicinske svrhe i u spravljanje afrodizijačkih napitaka", rekao je pokrajinski čelnik SERFOR-a.

Navodi se da bi na tržištu 1.520 krastača doseglo ukupnu vrednost od 3.000 dolara. Ekstrakti krastača i gatalinki služe za izradu napitaka koji, prema tvrdnjama šamana, imaju lekovita i afrodizijačka svojstva, a neki ih čak nazivaju "vijagrom Inka".

Zagovornici konzumiranja napitaka od žaba, tvrde da ti praparati leče degenerativne promene na mozgu, anemiju, kašalj, bronhijalne infekcije, astmu, stres, neurozu i polnu nemoć.

Alo, Press, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: