Otkrio miševe u svom dvorištu, pa im izgradio malo selo

Zivot i stil - Sreda 28.11.2018 - 11:19

Fotograf iz Velike Britanije, Sajmon Del, nedavno je otkrio da u njegovom dvorištu gostuju miševi koji s vremena na vreme pretrče po travi. Umesto da im postavi zamke i uhvati ih, Del je izvadio svoj alat i napravio im pravo minijaturno selo, koje izgleda kao na filmu. Porodica miševa koja se nastanila u Sajmonovom dvorištu, zauzvrat mu je „dozvolila“ da ih fotografiše.

Miš u svojoj kućici FOTO: Bored Panda/Simon Dell Miš u svojoj kućici FOTO: Bored Panda/Simon Dell
Jednog dana kada je Sajmon fotografisao ptice u svom dvorištu, primetio je da se nešto kreće po zemlji.
 
„Uperio sam fotoaparat ka zemlji i bio sam šokiran, ali veoma srećan što vidim malog slatkog miša koji potom zastao i uspravio se na zadnje noge“, kaže Sajmon.
 
Odmah je otišao u kuću kako bi malom mišu doneo kikiriki. Prošlo je samo nekoliko minuta koliko je Sajmon sedeo i čekao da se miš vrati po svoju poslasticu.
 
U tom trenutku je poželeo da mu pruži malo sklonište koje će mu biti sigurno mesto za sakrivanje i hranjenje.
 
„U početku je bio samo jedan miš. Imao je rez na uvetu i nazvao sam ga Džordž“, kaže Sajmon i dodaje:
 
„Uzeo sam nekoliko drva i postavio ih oko kutije, a potom pokrio mahovinom i slamom i tako je nastala mala kućica za Džordža“.
 
Nekoliko dana kasnije Sajmon je primetio da postoji više od jendog miša unutar kućice koju je napravio.
 
„Kako je sve više miševa dolazilo, a kako sam čuo da miševi mogu da imaju i oko 14 beba, napravio sam još nekoliko kućica u dvorištu“, priča fotograf.
 
Te kućice su im pomogle da se sakriju i od komšijskih mačaka koje su udaljene od njih samo nelkoliko metara.
 
Sajmon ih hrani raznim bobicama, oracima, mešavinom semenja, a kao poslasticu im ponekad daje i osušene crve, a oni mu „dozvoljavaju“ da ih fotografiše u njihovom novom domu.
 
„Miševi žive tu veoma srećno. Sada je zima i dani su kraći i retko izlaze napolje. Vidim ih samo jednom u toku dana kada izađu napolje po hranu“, kaže Sajmon.
RTS, Bored Panda, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: