Pet osoba uhapšeno u vezi sa otmicom pasa Lejdi Gage

Zivot i stil - Petak 30.04.2021 - 11:34

Petoro ljudi koji su krajem februara kidnapovali dva Lejdi Gagina francuska buldoga, navodno su uhapšeni, navodi "TMZ".

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Trojica uhapšenih mladića optužena su za krađu pasa i pokušaj ubistva šetača kućnih ljubimaca, objavio je tužilac Džordž Gaskon iz Los Anđelesa.
 
„To je besramni zločin na javnom mestu u kojem je jedan muškarac teško povređen“, rekao je Gaskon.
 
Još dve osobe optužene su za saučesništvo, a jedna od njih je žena koja je vratila francuske buldoge dva dana nakon krađe.
 
Dženifer Mekbrajd (50) tada je rekla da ih je pronašla na ulici i stupila u kontakt s Lejdi Gagom koja je u vreme otmice u Rimu snimala film, ali je preko medija obećala za povrat svojih ljubimaca 500.000 dolara nagrade.
 
Mekbrajd je bila u vezi s petim osumnjičenim, ocem trojice napadača i trebalo je da pokupi nagradu, rekla je policija.
 
Gagini psi Kodži i Gustav oteti su 24. februara uprkos otporu koji je pružio njihov šetač, zaposlen kod pevačice, a oni su u njega pucali i teško mu povredili pluća. Otmičari su dva psa strpali u auto, a treći se uspeo da istrgne i zatim vrati i stane do ranjenog šetača Rajana Fišera.
 
„Bio sam vrlo blizu smrti“, rekao je posle u intervjuu 30-godišnji Fišer.
 
Policija je u četvrtak rekla da istraga „ne veruje u to da su osumnjičeni ciljali šetača znajući ko je vlasnik“ pasa.
 
Međutim, dokazi upućuju na to da su osumnjičeni znali za visoku cenu pasmine jer su francuski buldozi relativno retka i tražena vrsta i mogu se prodati za nekoliko hiljada dolara.
 
Trojica braće, Džejms Džekson (18), Džejlin Vajt (19) i Lafajet Vejli (27) optuženi su za pokušaj ubistva, pokušaj pljačke i pljačku drugog stepena, a Mekbrajd i peti optuženi Harold Vajt (40) za saučesništvo.
 
Svih petoro izjasnilo se da nisu krivi u četvrtak, a sledeće ročište  zakazano je za 11. maj.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: