Policija spasila odbeglog pingvina koji je šetao selom

Zivot i stil - Ponedeljak 17.08.2020 - 14:17

Policija je tokom rutinske kontrole u britanskom Notinghemširu u nedelju posle ponoći uhvatila Humboltovog pingvina koji je lutao selom Strili, nakon što je pobegao sa obližnje farme.

Pobegao sa farme i prešao kilometar po seoskom putu FOTO: AFP Pobegao sa farme i prešao kilometar po seoskom putu FOTO: AFP
Ptica po imenu Po-Po pobegla je s farme i prešla kilometar po seoskom putu, piše BBC.
 
Pingvin je ubrzo vraćen vlasniku, a policajac Geret Filip je kazao da je bio vrlo prijateljski nastrojen te da je pozirao njegovim kolegama za fotografiju.
 
Filip je rekao da su u istom britanskom selu policijski zvaničnici prošle godine spasili par otetih pingvina. U januaru 2019. policija je na farmu stigla po dojavi, spasila pingvine i privela 23-godišnjeg muškarca iz Prestona zbog sumnje da je provalio na farmu.
 
Humboltovi pingvini (Spheniscus humboldt) naseljavaju Južnu Ameriku, a ime su dobili po morskoj struji u kojoj plivaju, nazvanoj po pruskom istraživaču Aleksanderu fon Humboldtu.
 
Premda ne spadaju u ugroženu životinjsku vrstu, na listi Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN) svrstani su u kategoriju "osetljivih", što znači da postoji opasnost od toga da u dogledno vreme postanu ugroženi.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: