„Pošalji mi“: Rolingstonsi ovekovečeni na markama britanske Kraljevske pošte

Zivot i stil - Utorak 11.01.2022 - 13:28

Britanska Kraljevska pošta izdaje poseban komplet od 12 poštanskih maraka – „u znak počasti jednoj od najdugovečnijih rok grupa svih vremena“ – „Rolingstonsima“, u godini u kojoj legendarni rokeri obeležavaju šezdesetu godišnjicu zajedničkog delovanja.

Marke će se u prodaji pojaviti 20. januara FOTO: Reuters Marke će se u prodaji pojaviti 20. januara FOTO: Reuters
„Rolingstonsi“ će biti počastvovani markama Kraljevske pošte na kojima će biti ovekovečeni njihovi nastupi šitom sveta.
 
Na osam maraka biće prikazani Mik Džeger, gitaristi Kit Ričards i Roni Vud i pokojni bubnjar Čarli Vots, koji je preminuo prošle godine, na koncertima u raznim delovima sveta, od nastupa u julu 1969. godine u londonskom Hajd parku, do koncerta u Nju Džersiju u avgustu 2019. godine.
 
Na preostale četiri marke biće fotografije po dva člana benda zajedno i dva postera njihovih svetskih turneja. 
 
„Malo je bendova u istoriji roka koji su uspeli da stvore tako bogatu i dugotrajnu karijeru kao 'Rolingstonsi'“, naglasio je Dejvid Gold, direktor za odnose sa javnošću Kraljevske pošte.
 
„Stvorili su neke od naupečatljivijih i najnadahnutijih albuma u modernoj muzici, a njihovi nastupi uživo se mogu slobodno oceniti kao revolucionarni“, dodao je Gold.
 
„Rolingstonsi“ su osnovani 1962. godine i jedan su od najuspešnijih i najdugovečnijih rok bendova na svetu koji je po procenama prodao više od 240 miliona ploča širom sveta i uspeo da pobere brojne nagrade, među kojima i tri Gremija.
 
„Stonsi“ su četvrta britanska rok grupa, posle „Bitlsa“, „Pink Flojda“ i „Kvina“, u čiju čast je Kraljevska pošta izdala posebne poštanske marke.
 
Iz uprave pošte je saopšteno da su na kolekciji maraka sarađivali s članovima i menadžerima grupe, a one će se u prodaji naći od 20. januara. 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: