Posebna žena Holivuda odbija da se šminka i ne smeta joj što joj je muž dao prsten bivše žene

Zivot i stil - Subota 24.04.2021 - 13:54

Franses definitivno nije kao klasične holivudske glumice, posebna je i svi je obožavaju

Franses Makdormand, Foto: Profimedia Franses Makdormand, Foto: Profimedia
 
Glumica Franses Makdormand (63) tumači glavnu ulogu u filmu "Nomadland" koji je nominovan u šest kategorija za Oskar, pa bi "posebna žena Holivuda" mogla da osvoji treću zatnu statuu.
 
Franses privlači veliku pažnju svojim glumačkim talentom, ali i svojom prirodom i privatnim životom o kom se i te kako priča, a definitivno je da ona nije "klasična holivudska glumica".
 
Naime, Franses se nikad se ne šminka pa je i na dodjelu Oskara 2018. došla u prirodnom izdanju i oduševila je sve svojim feminističkim govorom, a tokom njega pozvala je sve nominovane žene da ustanu sa svojih mesta.
 
- Meril Strip, ako ti to uradiš prva, sve će te slediti - poručila je tada kolegici i dobila  gromoglasni aplauz. Franses je te večeri ukradena zlatna statua, na zabavi nakon dodele, ali joj je brzo vraćena.
 
Franses je od 1984. u braku s poznatim redateljem Džoelom Koenom (66), a dosadašnje Oskare je osvojila zahvaljujući njemu, jer ju je on nagovorio da prihvati uloge u tim filmovima. Ono što je interesantno jeste da ju je Džoel zaprosio pristenom bivše i to glumici nimalo nije smetalo, jer kako je rekla, praktična je i ne voli da baca stvari.
 
Njihova ljubavna priča započela je 1983. godine na audiciji za njegov debitantantski film "Krvavo", dok je Franses tek bila na svom glumačkom početku. Delovala je poprilično nezaintresnovano tada, te je čak odbila da se pojavi u drugom krugu audicije, ali je na kraju je dobila ulogu.
 
Između nje i Koena pojavila se hemija, a nakon što ga je jedno veče pozvala u svoj dom da razgovaraju o knjigama kojima su oboje opsednuti, shvatili su da su stvoreni jedno za drugo. Venčali su se godinu dana nakon toga, a prsten koji je dobila Franses pripadao je Džoelovoj bivšoj ženi, od koje se razveo 70-ih godina.
 
Supružnici su 1995. usvojili dečaka iz Paragvaja, Pedra, a i sama glumica bila je usvojena. Iako je rođena u SAD-u, kada je imala godinu i po, usvojio ju je jedan kanadski par, a sa svojom biološkom majkom nikada nije htela da ostavri kontakt.
 
Podstimo, Franses se bori za Oskara u kategoriji najbolje glumice, a film "Nomadland" je nominovan za šest Oskara: najbolji film, glavnu glumicu, redateljku, adaptirani scenario, fotografiju i montažu.
 
Franses je dva puta odnela Oskara kući, za filmove "Tri plakata izvan grada" i "Fargo", a bila je dosad šest puta nominovana.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: