PROGNOZA ZA LETO: Ako planirate u Grčku, Hrvatsku ili Bugarsku - zaobiđite ove mesece

Zivot i stil - Četvrtak 21.05.2020 - 14:02

Iako još uvek nije sigurno kada ćemo i gde moći da putujemo ove godine zbog korona virusa, leto se približava, pa brojni Evropljani planiraju svoje godišnje odmore.

Leto u većem delu Evrope biće toplo i bez padavina FOTO: Getty Images Leto u većem delu Evrope biće toplo i bez padavina FOTO: Getty Images
Kako je objavljeno na sajtu Aku veder, određeni delovi Evrope trebalo bi da se pripreme na velike vrućine i suše, dok drugima prete šumski požari i jake oluje.
 
Leto u većem delu Evrope biće toplo i bez padavina što bi moglo da ugrozi poljoprivredne useve.
 
Srbija
 
Letnji meseci u našoj zemlji biće obeleženi smenom sunca i oblaka, kako izveštavaju meteorolozi sajta Aku veder. Sve do polovine juna u Beogradu se očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima i temperaturama oko 25 stepeni i bez padavina. Tek na kraju juna očekuje se više sunca. Jul ponovo donosi oblake umesto sunca i od polovine meseca do 20. donosi dane sa vremenskim nepogodama iako će temperature biti 27 i 28 stepeni.
 
Grčka
 
Početkom juna širom Grčke očekuje se oblačno i kišovito vreme sa najvišim dnevnim temperaturama između 27 i 30 stepeni, slično vreme zadržaće se do pred kraj juna, sa nekoliko sunčanih dana i temperaturama do maksimalnih 29 stepeni. Jul će ipak biti nešto lepši i stabilniji sa temperaturama od 28 do 30 stepeni, sa svega nekoliko oblačnih dana i to u većem delu Grčke, od Atine, preko Stavrosa do Halkidikija.
 
Bugarska
 
U ovoj zemlji tokom letnjih meseci biće slično vreme kao u ostatku Evrope, pa se početkom juna očekuje kiša i naoblačenje koje prolazi do sredine meseca, nakon čega slede pretežno sunčani dani sa temperaturama do 31 stepen. U julu se zadržavaju iste temperature sa više sunčanih dana.
 
Hrvatska
 
Letnji meseci u Hrvatskoj proteći će kao i u ostatku Evrope, bez padavina, ali sa dosta oblaka sve do kraja meseca. Od kraja juna i ceo jul temperature 30 i 31 stepen. Vremenske nepogode očekuju se polovinom jula i trajaće nekoliko dana.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: