Pušačke kabine u Singapuru, gradu sa strogim antipušačkim zakonom

Zivot i stil - Sreda 05.06.2019 - 12:02

Pušači u Singapuru više neće morati da puše krišom na ulicama, jer je vlada odlučila da postavi "pušačke kabine" s ventilacijom.

Prvi korisnici nisu oduševljeni FOTO: AFP Prvi korisnici nisu oduševljeni FOTO: AFP
Prvi korisnici nisu oduševljeni.
 
Grad-država Singapur ima jedan od najstrožih antipušačkih zakona u svetu. Pušenje je zabranjeno na gotovo svim javnim mestima, a kazne su do 1.000 singapurskih dolara (oko 680 evra).
 
Zabrana se jednako odnosi na elektronske cigarete.
 
Nove kabine opremljene su sistemom filtriranja koji pročisti dim cigarete pre nego što se on otpusti u vazduh.
 
Mogu da prime 10 ljudi odjednom.
 
"Iskreno, zagušljivo je. Klaustrofobično i tesno. A uz to - unutra se osećam kao drugorazredni građanin", kazao je radnik Azfar Zain nakon što je isprobao kabinu.
 
"Nema ni stola. Nije mi ugodno da pušim, jer kabine nisu prostrane", dodao je.
 
Singapurska kompanija "Southern Globe Corporation" koja je postavila prve kabine na ulice, planira da do kraja godine postavi njih šezdeset.
 
Singapur je prve antipušačke zakone uveo još 70-ih godina prošlog veka i od tada ih samo postrožuje. Tako se danas ne smi da puši  ni oko stambenih zgrada, a ni u privatnim automobilima ako su im prozori spušteni.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: